dimecres, 21 de gener del 2009

Preparant el viatge a Kalymnos, feedback please

El dijous de la propera setmana marxem cap a Kalymnos passant momentàniament per Athens. En Piju, la Montse, el Sergi i un servidor tindrem l'oportunitat de tocar una de les roques més preuades i que estan més de moda per un total de 8 dies, de dissabte a dissabte.

Aquest dies estic preparant alguns dels elements del viatge i com segurament passa molts dels meus lectors ja han tingut l'oportunitat d'anar-hi. Qui millor que vosaltres per respondre a alguna de les preguntes relacionades amb el viatge ? doncs som-hi a veure si em podeu ajudar.

  1. M'han dit que l'aeroport de Kalymnos és de joguet i que existeixen moltes probabilitats que el vol entre Athens i Kalymnos es suspengui, ¿ quines alternatives tinc en cas que això succeeixi ?
  2. Encara no tenim cap apartament reservat i cal tenir en compte que anem en temporada baixa ¿ Com vareu fer-ho vosaltres per llogar un apartament ? ¿ Quins preus són els estàndars ? ¿ A quina ciutat vareu agafar l'apartament ?
  3. Anem amb temporada de plujes, pel que tinc entès però el ratio de pluja es més baix que aquí, però en cas que plogui podrem escalar igualment ? ¿ Es mullen les xorreres ?
  4. Tema gent, ¿ Ens trobarem una illa saturada d'escaladors tenint en compte l'època que hi anem?
  5. Parlant ja del tema d'escalada, ¿ Quins són els sectors que no ens podem perdre ?
  6. ¿Quines vies són les que no ens podem perdre ?
  7. Som quatre, val la pena llogar un parell de motos o bé millor agafar un cotxe ?
  8. I la pregunta del millon, ¿ Com podem gestionar l'escalada i els descansos, quina és la vostre experiència si tenim en compte el tipus d'escalada?
Totes les respostes seran benvingudes i ens ajudaran a planificar amb més cura aquest magnific viatge que ens espera !

10 comentaris:

Jordi ha dit...

no sé com va el teu francès (idioma) però que d'aquest enllaç podràs contestar moltes preguntes:
http://www.camptocamp.org/forums/search.php?search_id=1086147378&title=search

Aleix ha dit...

Jo no hi he estat, així que no et puc ajudar, però si que et puc dir un cosa:

QUINA ENVEJA!!!!

Feu fotos que volem veure lo wapo que és tot allò!

PiTuS ha dit...

Nosaltres hi vam anar a l'estiu i potser canvien una mica les coses.. però, per si et serveix d'algo, vam fer això:

1. Vam volar amb olympic airlines d'atenes a Kos, que és l'illa del costat. Allà agafes un taxi fins a un port que hi ha a 10km de l'aeroport, d'on surt un ferry que va a kalymnos 4 o 5 cops al dia crec.
Kos és una espècie de lloret de mar i ens van dir que era freqüent trobar vols des d'Anglaterra o Alemanya directes cap a Kos.

2. Vam estar a Sakis Studios. Bastant cutres i tronats, però per 28€ al dia teniem habitació amb cuina + moto. Per l'hivern no crec que siguin una bona opció perquè la taula pràcticament només cabia a la terrassa i, per tant, feiem tots els àpats fora a la terrassa.

3. La Grande Grotta no crec que es mulli...

4.

5. A l'estiu és totalment diferent del que trobareu a aquesta època, però imprescindibles són Odissey, Arhi, Grande Grotta.. no vaig estar a Poets. Fer una visita d'un dia a l'illa de Telendos (ferry barat i amb freqüència) és interessant i hi ha alguns nous de fa menys d'un any. No recordo els noms, el primer sector el trobes caminant a uns 30 minuts del poble i el segon està 10 minuts més enllà. Al segon no hi vaig escalar, però l'hi vaig donar un cop d'ull i feia molt bona pinta! un sectoret petit ple de xorreres.
Al Glaros Bar pots consultar la guia de Kalymnos i us aconsellaran.

6.

7. A l'estiu et diria un parell de motos.. ara no ho sé. El cotxe segons com ha de ser complicat d'aparcar..

8. A l'estiu, com que el dia era llarg i la majoria de sectors estan ben a prop de l'allotjament, es podia escalar pel matí, baixar a dinar a l'apartament quan el sol era més fort i anar a escalar després a algun sector de tarda.

apa, salut

Anònim ha dit...

Xec, millor que facis tu la reserva en un hotel per al primer dia. Jo vaig molt de cul.

Sergi

Pietro ha dit...

Respecte el vol:
Nosaltres vam contractar un vol directe Atenes-Kalymnos, però la nostre sorpresa va ser en arribar a l'aeroport d'Atenes i veure que el nostre vol no sortia anunciat als panells...bé hi sortia el número però deia destinació Astipalea. Evidentment vaig anar a preguntar a informació i em van dir que el vol a Kalymnos abans parava a aquesta altra illa de mala mort i que hi havia la possibilitat que degut al vent no pogués arribar a Kalymnos, per això no figuraba en pantalla, però que igualment anèssim a la porta d'embarcament pq fins a última hora no se sabria. Un cop allí va resultar que de les 20 persones que haviem d'agafar l'avió unes 15 anàvem a Kalymnos, entre elles un natiu de l'illa. Ens va dir que aquesta era una excusa freqüentment utilitzada per la companyia (la del vent) per reduir costos(a vegades, davant la incertesa de si el vol arribaria a Kalymnos o no, molta gent es rajava i llavors l'avió només anava a Astipalea o simplement no volava). Per tant el tio ens va dir que tots cap dalt de l'avió sense dubtar-ho i que si ens deixaven a Astipalea la companyia estaria obligada a portar-nos a Kalymnos l'endemà o quan les condicions ho permetèssin, però que això només passava un o dos cops l'any. Al final li vam fer cas i tots vam pujar a l'avió que va aterrar sense cap problema a Kalymnos.
Francament un cop tens el bitllet, que crec que és el vostre cas, no veig cap altra solució millor. Estar clar que l'opció Atenes-Kos-Kalymnos és més segura i econòmica, però ara ja has fet tard no?
Respecte els apartaments:
No crec que tinguis cap problema. Quan arribis a l'aeroport agafa un taxi i que et portin a Massouri i Mirties (dos poblets a tocar que constitueixen el camp base dels escaladors). Allí ves al bar Glaros o la botiga d'escalada que hi ha i digues que busques apartament. qualsevol persona d'allí o bé en tindran directament o bé t'adressaran a algú que en tingui. (preu entre 20 i 30 € la nit).
Respecte cotxe-moto: sense cap dubte moto,...és més autèntic i barat ;) i com a màxim hauràs de fer distàncies de 5 km.
Respecte vies i sctors: buufff, tu mateix: Arhi, Odissey, Grande Grota, Ghost kitchen, Spartacus, Poets,...Pillat la guia local, és cara però està de puta mare.
Apa tallo el rotllo i diexo algo pels altres.
Bon viatge i ja ens ho explicaràs!

Anònim ha dit...

Hola, que sort !! Paraíso donde los haya, a disfrutarlo a tope. Nosotros hemos estado dos navidades seguidas, sobre unos 12 días aprox.
y espero poder ayudarte en algo ya que son fechas parecidas.
1.- El aeropuerto de Kalymnos si es de juguete, pero cuco. Si las condiciones metereológicas no son muy desfavorables seguro que voláis.
En caso contrario la mejor solución es volar a Kos, y luego ferrys casi cada 2 horas que en 15 minutos te llevan a Pothia.
Hemos ido una vez a Kos y la otra directos a la isla y sin problemas, si puedes mejor directo.

2.- No te preocupes por el alojamiento, hay a saco. Desde Potrhia en bus local (10 minutos) o taxi (barrio ya debajo de las zonas de escalada, podeis bajar justo en el cartel de masouri y allí empezar a mirar, dcha e izqda.Lo mejor es preguntar y ver varios y decidir, siempre puedes regatear algo. Sakis(un poco cutres), justo al lado y un poco más adelante hay otro, y unos 100 metros más adelante(cerca de Tsopanakos, bar tipico justo debajo de la Grotta) varios también, con buenas vistas, calefacción... os podeis meter los 4 bien por unos 25 euros. Máxim 30.
3.- Hemos estado en Dic y Enero y practicamente nada nada mojado, única pega el fresquillo lo que obliga a escalar casi siempre al Sol y te pierdes sectores buenos.

Sectores Imprescindibles al Sol:

Grande Grotta y Panorama
Arhi
Ghost Kitchen

Y luego no están mal Iliada y Jurassic Park.

4.- No creo que encontréis mucha gente, temporada baja y a lo sumo tendreis abierto para cenar el tsopanakos y 2 más abajo de Sakis.
Buena comida y barata de menu.

5.- Vías, uff difícil y además de qué grados?? no se... ahí van algunas.

Grande Grotta: Aegialis, DNA,Ivi, Priapos, Trela, Monahiki Elia, Taz, Kaly-pige.

Panorama: Rastapopoulos, Cigarrillo,Aegean sea, carpe diem, joggel toggel, aeolia y ext..

Arhi:Eros, Kastor, Il Pittore, barbara, thetis, Poseidon, mofeta, icaro, medusa y perseo.

Encima de Arhi (balcon helvetia): swiss kiss, m40,mr souvlaki y the end of mithos.

Ghost kitchen: resista, globusd, joy, y casi todas las del muro con estalactitas... brutal, totenhansel, super, remember, dafni, elia, thimari, loli, axium, delta, junior...

6.- Per experiencia, lo mejor es 2 motos para arhi y por allí, para panorama, grotta, andando. Para iliada a dedo.
Este ultimo año ya no pillamos moto, a dedo a todos lados, te paran enseguida, una vez subimos 13 en una camioneta... así que esta bien. Incluso para comprar comida en pothia en los super.

7.- La escalada depende de vosotros y la piel, teniendo solo 8 días... igual 3,desc,4 o 4 desc y 3. La escalada en general es de cacho cacho gordo, aunque placas buenas pero no vas a kalymnos a hacer placa ... Los dos años minimo hemos escalado 3 dias seguidos. Incluso 5 el ultimo año.

Aupa un saludo y que vaya muy bien!! ah se me olvidaba, si no vais con guía en climber nest, la tienda de escalada pequeñita alli en masouri dan reseñas en foleos que estan bastante bien y gratiss!!!

Jortx ha dit...

Veig que ja t'ho van responent tot.

Només afegir que a nosaltres, en temporada baixa, ens empaitaven pels carrers perquè anéssim a dormir al seu studio...

I no va ploure ni un sol dia...

I vam escalar nou dies seguits...

Hi tornaria ara mateix sense pensar-ho!!

Pau ha dit...

Apreciats lectors, moltes gracies a tots !!!

Jordi : merci per l'enllaç a veure si el meu frances millora pero sort que té certes semblances amb el català :P

Aleix : No et preocupis la meva intenció es emportar-me el portatil i pujar fotos i videos !! Espero trobar alguna conexio wiffi per alla !

Pitus : a la illa de Telendos hi ha sectors ? val la pena sortir de Kalymnos per anar-hi ?

Pietro : Moltes gracies per la informació sobre el tema dels vols a l'illa, serà questió d'arramangar-se per fer volar l'avio a kalymnos !

Santi : Merci per la info dels estudis, pillarem alguna cosa allà mateix doncs. Pel tema sector i vies ok !!! Trela es un dels meus objectius que no em perdonaria de probar !!!

Jortx : Gracies a tu per tota la info que tenies al teu blog, d'ell m'he pogut fer ja un itinerari fictici del que que val la pena !!!

PiTuS ha dit...

A Telendos hi ha un parell de sectors i una via llarga. Tot nou de fa molt poc i no estic segur que surti tot a la última edició de la guia. Ens en va parlar el paio del Bar Glaros, ell té els croquis.
Telendos té la seva gràcia: illa sense cotxes i amb unes bones vistes sobre kalymnos. Anar-hi no és gens complicat: 5 minuts de ferry per uns 2€ crec. De fet, s'hi pot saltar a sopar qualsevol dia...
Crec que és una bona opció per fer algo 'diferent'.
Dels 2 sectors d'esportiva dels que ens va parlar el de Glaros, nosaltres vam estar al primer que et trobes caminant des del poble. Crec que es diu Irox. Té alguna via maca, però s'ha d'anar en compte pq la roca talla molt. Al final del dia vaig fer una caminada de 10minuts cap al següent sector i em va donar molt bona impressió. Juraria que es diu Pescatore. És una petita paret amb tufes de les de l'estil de la via Thetis de Arhi. I les vistes espectaculars.

Jortx ha dit...

Per cert, no t'oblidis d'anar al Ghost Kitchen a provar els millors 6c del món, segons diuen.

Jo tant no puc dir, però si que són els millors que he fet!

Bon viatge bou!