dissabte, 24 de gener del 2009

A recer del vent, La Cova dels Bombers

Avui calia una mica d'imaginació per trobar un bon lloc per escalar si no volies que el vent et tombés literalment els teus encadenes. A primera hora del matí el Llúis i un servidor desistíem del viatge a Masriudoms per fer un canvi estratègic a la Cova dels Bombers, desploms amb coliflors i a recer del vent.

Tot enfilant les punyeteres corbes del garraf i a gas fondo com a copi del Llúis ens trobem a dues toies que volien passar el dia fent 6a i 6b al Pas de la Mala Dona, qui si no en Jordi i l'Oriol. Ens convencen i fem una ullada a la ventolera que fa al peu de via del Pas de la Mala Dona. Veient el parcal i que la Naia - gos de color negre de presència imponent però un tros de pa - podria anar a parar a la mar per un cop de vent - sense pescadors al voltant per tirar un salva vides - fem enrrera i fem via a la Cova dels Bombers.

Per aquell que no hi hagi estat mai, aquest sector destila certa similitud amb les parets de Kalymnos. Degotalls, coliflors, mocs i un conjunt heterogeni de formes en una cova d'uns 15 metres d'alçada. L'únic problema que té aquest sector és el nombre de vies, poc més de una desena, i el grau, mínim 7a.

El Lluis ens recomana molt, pero que molt, Cetaci un 7a+ preciós. Via una mica de pila i una mica de bloc pero assequible pel seu grau. Uns primers passos molt bonics de moviments acrobàtics sobre degotalls de totes les formes i un pas de bidit cabró amb llançament estàtic - o dinàmic - que t'enganxa a la última part de la via amb les forces ja minvades.

Com que l'Oriol encara em recorda el munt de vies que va muntar-me mesos endarrere quan començava a escalar reclama el seu dret a cuixa i m'empaita per que li posi les cintes. Jo com que soc una mica esbojarrat cedeixo ràpidament davant de tanta majestuositat. Cetaci és una via d'aquelles que podries etiquetar amb tres estrelles, si vas amb el grau ajustat com jo la pots muntar perfectament i si tens una mica de bloqueig fins i tot es encadenable. Com sempre els primers pegues són força irracionals i mancats de pragmatisme poden portar a conclusions equivocades, baixo cansat però amb molta feina per pulir amb alguns passos de la via.

L'Oriol, el Jordi i jo li fem un total de tres pegues cadascú, i com el Lluís diria si s'hagués d'apostar per algú aquest seria l'Oriol, fa dos pegues molt bons i li va de molt poc d'endur-se el seu primer 7a+. Realment impressionant la seva tornada, amb quatre dies s'ha posat les piles i escala encara molt més suau que abans, em trec el barret nano.


Oriol a la part de dalt de Cetaci

El Llúis ens munta Kriatura, un 7a de desplom força dur que li permet preparar l'atac a Epicentro Kraneal 7b+/7c. Avui però no es el seu dia, els pegues del dia anterior a Gelida el portaven una mica tocat físicament, i aquestes vies d'avui no són justament d'aquelles que et permetin dubtar. Si dubtes la cagues.

Com que encara no n'hem tingut prou i aprofitant que Kriatura te les cintes posades, l'Oriol i jo mateix li fem un pegue a veure que tal pinta aquesta via. Ufff ...... sabeu aquells moments en que els braços ja no s'inflen, quan les mans s'obren en canal, quan els ulls et salten de la por que estàs passant .... doncs això es el que em passa i pateixo com un fill de pxxx per acabar exclamant que això de l'escalada es un cony d'infern a vegades.

Oriol mirant un dels passos a kriatura, el Lluís mirant l'Oriol i la Naia mirant l'autor de la foto

A mitja tarda, i amb un cansament horrible que recorre els nostres cossos de dalt a baix enfilem el camí de tornada. Un cop al cotxe encenem la radio i sentim que la fi del món a planejat de forma perillosa pel nostre país provocant les mil i una destrosses, posant un esglai a la boca de molta gent ...... reflexiono i penso : el proper cop l'encadeno, així de cru.


L'escalada t'abraça fins deixar-te exhaust.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

A la foto de "Oriol mirant un dels passos de kriatura" cal afegir "i lluís mirant a l'oriol i la naia mirant al fotografu"; la "epicentro cerebral", realment es diu "epicentro kraneal"... deus tenir una mica de tormenta kraneal amb tant de nom rimbombant...

Pau ha dit...

Juas no m'havia donat compte de la triangulació aquesta, això ha de ser algun tipus de missatge diví!! Correccions efectuades

Anònim ha dit...

Apaa aqui!!! no vam quedar en res de fotos!! jo si que em trec el barret amb la teva força!! tan de bo la pogues tindre jo!!

Anònim ha dit...

hOLA bOWS.

Per si voleu tornar a pulir les vies de la cova, alguna observació nque us pot ser útil:

LA EPICENTRE és bastant a BLOC, just la entrada i just la sortida..igualq ue la KRIATURA ( de 7a però més putilla que la CETACI)...la KRIPTA encara és més burra i patinosa.

Poster la millor del sector ( completa ) és la TERRORISME EMPRESARIAL, amb un bonic i diur pas enmig, i sortida molt espectacular...més o menys de 7b+ o 7c.

Més a bloc, i a la dreta de la TERRORISME hi queda la SECTA (7a, pas a bloc)...i per escalfar ho podeu fer a la mateixa cova a la via de més a la esquerra (BOMBERS BARNA CLIMB), un 6b burro-burro peròq ue un cop controlat et permet posar-te a to sense cremar-te els braços en el intent.

Un cop controleu les vies dir-vos que enfilant-vos pel darrere, amb prudència, s'arriba al TOP de KRIATURA i les que hi convergeixen. Si t'assegures allà pots flanquejar a CETACI i TERRORISME, iq ue SECTA es munta en Ae...tantmateix per provar en toprope son vies força incòmodes!

dew fanàtics!

Pau ha dit...

Tranqui merci per les observacions, pero crec que encara queda una una mica per fer alguna cosa digne a Terrorisme Empresarial, SECTA no la vaig arribar a provar.

Tens raó que el tema escalfar es torna una mica complicat per a mi a la cova, vaig fer-ho montant CETACI i em va deixar tocadet.

Quan torni de Kalymnos li tornaré a fer una visita a veure que tal :P

Anònim ha dit...

A l'esquerra de la Cetaci hi ha una via nova anomenada "Tigre vs neardental" que vaig probar i em va semblar warrilla, pero estaria bé una segona opinió... de grau deu ser 7b-7b+, pero ni idea...

Anònim ha dit...

Soy uno de los equipadores de las vias y queria informaros bien.

- "Tigre vs Neander" 7a ( a la derecha de la Kriatura)
de 7b nada de nada.

- "Babymat y el Manu de balmat" 7a+ ( a la derecha del "Terrorismo Empresarial 7b" 7c que flipao!! )

- " Acción extensión " 8a+/b? ( és la extensió de la babymat, un bloque durísssssimo de 7c+/8a)

- " Maitechu " 8a+? Via buenísima de continuidad i dos bloques uno en medio y otro entrando en la R)

-Al lado izquierdo de la epicentro craneal hay un proyecto 7c? que probe el otro dia(más duro que la epicentro)entrada guarríssima pero la placa és muy guapa.