dijous, 31 de desembre del 2009

Repassant el que ha sigut aquest any

S'acaba l'any i seguint una mica la tònica d'altres blogs voldria compartir amb vosaltres algunes reflexions i conclusions sobre aquest últim any 2009 a nivell personal i d'escalada ( i de conjunció no de disjunció )

Recordo perfectament que vaig acabar l'any 2008 amb 6a+/6b com grau a vista i on el màxim grau encadenat era 6c+, ara bé només tenia dos 6c+ i en els dos casos van caldre una quantitat aberrant de "pegues". Tot i això com que ja era una mica cap quadrat recordo perfectament que perseguia el 7a com una fera ferida i que aquests en tombaven de forma depressiva.

Durant aquest nou any 2009 les coses han canviat molt, tot i que segueixo sent una mica maldestre en la meva tècnica com a mínim he evolucionat cap a millor. Això ha provocat que els meus peus de gat pateixin menys i haver pujat de grau. Acabo l'any deixant el 6c+/7a com grau a vista, encadenant 7b en el dia i provant projectes de 7b+/7c.

Però el grau no és la millora més improtant que en destaco d'aquest any, si no el nombre d'encadenaments. L'any 2008 potser podia apuntar un total de 10 encadenaments on només 2 d'elles eren de més de 6c. Aquest any he fet un mínim de 70 encadenaments on més d'una trentena son de grau de 6c en amunt. Aquest crec que es un dels factors qualitatius que marquen una clara tendència positiva en la forma d'escalar.



Pero clar no tot han sigut bones noticies, aquest any m'he tornat a lesionar. He estat parat quasi tres mesos. De la mateixa forma que l'any passat la lesió no ha sigut derivada directament de la pràctica de l'escalada. I per mes mala sort els mesos que he estat parat han sigut els de l'estiu.

Per aquest proper any em faig els següents propòsits. El primer es intentar deixar el grau 7a com a grau a vista, el segon es tenir una gama interessants de 7b/7b+ - Garretes, Mossa, Fenòmen, Discrodia, Yihad, ... - encadenats. I el tercer propòsit pujar el meu grau màxim a 7c.
Potser us pot semblar quelcom descabellat però sóc conscient que si segueixo treballant de forma dura - entrenaments constants com ara - aquests propòsits no han de quedar massa lluny.

Bona entrada d'any Bous.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

ei bou!! de 6c a 7b en un any, i tenin en compte que has estat parat un fotime de dies!! realment es espectacular la teva evolució com escalador!! no dubto gens que el 2010 podrem celebrar el teu primer 7c!! bon entrada d'any!! oriol

Pau ha dit...

@Oriol be tan com espectacular no crec ;/

Ara es un moment molt important on cal començar a deixar de patir en els 7bs per gaudir-los a nivell físic, aquest crec que es un moment especialment important en la meva carrera com escalador ( com la de molts i molts ) !!! Si aconsegueixo aixo n'estic segur que podre posarme altres reptes més importants