dilluns, 20 de setembre del 2010

Tres Ponts, L'Escola

Amb majúscules, així l'haig d'etiquetar. Un cop vista la paret per primera vegada et quedes perplex de la longitud de les vies, fas aquesta petita però tortuosa aproximació no t'adones del que t'espera. En aquest pany de paret que ressegueix el riu Segre - quan encara és verge i el signe d'humanitat sembla fer-se fonedís - té unes 30 vies i moltes d'elles tenen o haurien de ser d'una qualitat excepcional.

Martin a la Dreta d'Alt Urgell.

Hi ha força literatura sobre aquesta escola, només cal repassar alguns posts al blog de la Julia, la Marieta o els andorrans. O si de cas feu una ullada a la pàgina oficial de les ressenyes aqui. De fet ja feia dies que teníem a l'agenda visitar-la però per una raó o altre el viatge a aquesta escola s'havia eternitzat. Finalment però dissabte fugint de forma encertada de la borrasca que hi havia al principat varem fer-hi cap. La varem encertar.

Era el primer cap de setmana d'escalada després de tornar als entrenaments. Finalment crec que la malenconia i la estupidesa tornaran a aquest bloc. Com canvien les coses d'un dia a l'altre. Fa un més t'allunyes dels parabolts amb ràbia i prenent mesures en temps real a les vies i ara t'acoquines a la més mínima. Suposo que és qüestió de tornar a habituar el cos a la pesadesa i la tortura, qüestió de temps.
Llàstima que les coses no van anar del tot be, aquesta vegada vaig fallar bastant. Perdent el dissabte l'encadenament a vista de Aonvolsna 7a+ per no posar-hi valor i un més que discutible encadenament de la Dreta de l'Alt Urgell 7b mig a vista mig al flash. Pel que fa a la pròpia Alt Urgell 7c, un primer toc el dissabte de primer i va quedar-me per enllaçar el pas de baix.

El Diumenge tot es va ensorrar : Em vaig luxar l'esquena, vaig quedar a dos pams d'una feixa en un 6b+, vaig arrossegar-me al pas d'entrada de l'Alt Urgell .... en fi sort que ens va venir a veure el Josep i el varem fer treballar de valent.

El que va triomfar i sembla que està a la cresta de l'onada és l'Edu, el molt cabró es va endur Instint Salvatge 7b+. I encara diu que no està en plena forma !!!


7 comentaris:

Joan ha dit...

Pau,
Hi ha unes ressenyes molt més bones i actualitzades aquí (fetes per la gent de Manresa):
http://www.canromu.com/ressenyes/Tres%20ponts.pdf

TRanki ha dit...

Iepa.

QUANTS ANYS ( des d'inicis dels 90) passàvem per davant de la paret ( anant a la neu), cada finde ( abans no hi havia el túnel), i ens semblava una paret inhòspìta, amb un bombo petit ( !!!) i relliscosa o llisa!!!!

I com sempre els Manresanus per davant!!! Loor als jefeeeeesss!!! heheh.

En quant a les ressenyes de CANROMU genial, encara que OJU que baixen un plus a moltes vies...en certa manera és NORMAL donatq eu amb el temps es van "marcant" mètodes més eficients, trobant reposos, etc...però compte que alehores el rau "apreta"

LA VIA 44: arrampa't a la cova ( 7a+??) deu tenir cantos eliminatoris ( segur que si), perquè escalant a la esquerra de les xapes ( sense saltrte'n cap!) no ariba ni a 6b o 6c...i comparant amb BUENO BUENO ( 7a) i altres de l'estil esta MOLT per sota

La via BATEC JOVE ( 7c+) és un combo entre EL BATEC i ESOERIT JOVE (24)...si no voleu flipar cal xapar la cinte de unió, destrepar una mica, i anar a la dreta, a buscar el repòs i el pas dur de ESPERIT JOVE ( la trave en que t'apropes de nou al seguro. Si es fa directe el pas és inhumà ( rotllo 8a/a+ em va comentar algú que la havia fet així). quan hi ets es veu clar. ës una via MOLT BONA i COMPLETA!!!

A les vies 16-17 (Segre i nconformistes), sortint de la coveta després del crux inicial ANAR EN COMPTE amb la corda entre les cames, allunya i és en flanqueig...no hi ha perill de imnpactar ( desplom) però si de cremar-se i fer un bon volteig...vies 5 estrelles.

a la PAGESA i MANDANGA ( 30-31) apart del trekking inicial una mica EXPO, els BAIXETS podem pillar al xapr el 1er seguro difícil, anar en compte o pujar una canya si no ho veieu clar, no és extrem però molt de compte!!!.

BATEC JOVE I MODERN és un combo entre el batec, esperit jove i mites moderns MOLT BO i continu...8a o 8a+, no sé, me la va cantar el Agus i la vam fer fa poc...és MOLT BONA i amb final de tralla amb els braços mirant a pekin....calen cintes llargues a l'inici del BATEC o no es pot arrossegar la corda al final!!!

Hey PAu...a MORTE amb TRESPONTS, que hi ha feina.

PD. Opino el mateix sobre els seguros, massa lluny, el que passa es que per la llargada de les vies si en posessin més no es podria pujar tant amunt pel fregament...igualment és una escola "manresana" on el tema és molt gorila i aquesta gent tenen un bagatge esportiu i alpi que dista bastant de escoles simplement "esportives"...

Si hi afegeixes el soroll del riu i l'angoixa del buit és ideal per curtir ments!!! heheh.

Saluuut!

TRanki ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
TRanki ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Pau ha dit...

@Joan merci pel link, tot i que Alt Urgell es podira quedar de 7c i 5 minuts.

@Tr ... tiu que tens el do de la ubiquitat !!!! 4 comments en 1 :) Vale abans de posar-me amb combos i mandangues :) tinc un munt de proyectazos aqui com dius !!! A veure si li fotem un bon repasso al sector !!

TR ha dit...

ostres, es que el blogger-commment em deia que em fotia fora i en realitat penjava el comentari...SORRY.

Entre XARRUP DE BASTÓ i la ISNTINT SALVATGE, i muntable des de el 7a+ més senzill que hi ha a la esquerra de XARRUP, hi ha la via que passa enmig d ela cova. Si soluciones la sortida de la fissra i entrada a R és una via GUAPA i seriosa, assajable per dalt i interessant. NO US LA PERDEU!!! ( ojo algun peu patinostki al cruntx).

Insuperable la BUENO.BUENO....7a de pas i bavaresa alpina que si tingués 25 metres més seria una via antològica...

REs bow, a apretar-li!!!

Pd. Estic fent campanya per RIUGRÉIXER...tingueu-la en compte...menys cotxe, menys aprox, i vies molt guapes en el vostre grau...poster menys exigents en quant a alejes però`amb alguns casos concrets de vies que fliparewwwww.

deeew

Joan ha dit...

Doncs jo la vaig provar farà uns 2-3 anys i estic d'acord amb tu que l'Alt Urgell tira més cap al 7c que cap al 7b+. Aquests manresans són uns bous! Igual m'agradaria provar algun dia fins dalt!