diumenge, 1 de març del 2009

Valenta desgràcia

T'aixeques a les 7 del matí, no has esperat a que el despertador soni. Encara tens una horeta per endavant abans de marxar cap a Vilanova de Meià, temps volàtil dedicat al cafè i cigarret matinal. Aprofites per repassar la meteorologia i sembla que la cosa es pot arreglar.

Carretera i més carretera, passes per Cervera, per Aretesa de Segre fins l'arribada a Vilanova. En Lluís i en Jordi s'atabalen un a l'altre sobre quines dates caurà Gravetat Zero 7c/c+.

El pas de dalt ja el tinc controlat, el pas de baix em surt amb la punta de la faba, es questió d'aguantar la pila i ser decisiu al moment de cercar els cantus, aquest dimarts dono el campanazo i després a per la Uruk-hai 7c+.....

Ahir repassava les fotografies de l'última i única visita a la Cúpula. Rey del Mambo 7a, 7a+ o 7b, és igual pensava si el que tinc ganes es de marcar un cony de punt vermell a aquesta preciosa via. Em fotia una mica de pànic xapar el segon paravolt i el lanze després de les classes pràctiques a Albarracín hauria de ser cosir i cantar, a veure que passa.

Últimament estem en plena època resistencialista, no hi ha forma d'encadenar els objectius. Una darrera l'altre les vies m'escupen violentament creant una sensació de buidor que res pot omplir. Emocions massa fortes que no passen desapercebudes m'esgoten i em persegueixen allà on vaig.

Divendres, ara recordo, m'entonava a mi mateix el dolç insult. Valenta desgràcia pensava després de caure per enèsima vegada de Bèstia Parda. Bufes, gemegues, crides de ràbia, vull plorar i no puc.

Reflexiones, penses i et preguntes. No obtens resposta. La ràbia t'encega.

Amb el Piju havíem passat bons moments a Kalymnos, compartint molt bones vies i també algun inoblidable encadene, encara et recordo Dafni. El dissabte, dia gris, volíem compartir quelcom a Cetaci 7a+. La fredor de la por que no s'apaga ni amb un bon plumes va orbitar delirantment pel nostre voltant, aquell tridit amb lanze el veia ara vagament, distorsionat i fent-me empetitir.

A Vilanova està tot xop, fa fred i vull marxar cap a casa. M'assec al cotxe i deixo que el meu cap pensi en altres coses, a vegades l'escalada també pot ser esquerpa.

Diuen que parlar es el millor dels remeis a les pors efímeres, no ho sé però segurament serà un primer pas.





12 comentaris:

Jortx ha dit...

Ets un fanàtic!! Cada dia em mola més llegir aquest blog jejeje

Jo crec que el dia que facis el primer 7a, la resta cauran pel seu propi pes... Escalaràs sense tanta pressió i moltes vegades la pressió ens pesa massa.

Truc per La bèstia parda: Jo posava tota la cama (des del taló a la cuixa) sobre la gran llastra; i no la treia d'allà fins que tornava a tenir cantu gros; és a dir, feia el pas de les regletes amb la cama allà sobre. A veure si et serveix.

Endavant andorrà!

Pau ha dit...

:P Merci Jortx

Crec que ha arribat el moment de fer noves coses a Calders, alguna recomanació ? La Bestia Parda ja caurà

Per cert merci pel truc, el dia que l'executi em recordaré de tu :P

Salut Avinyonenc!

TRanki ha dit...

Ei PAu...

Tot camí és tenebrós fins que no trobes la sortida..això no vol dirq ue el final no sigui bo...ves-hi a mort.

En quant al REI del MAMBO el tema estaria passar de fer-lo amb lance, jo em quedava de mà dreta, i l'esquerra ( tamany e dits) l'encaixava en una mena de "chirri" en que les falanges del petit i els tres seguents feien "click" rotllo clic de famòbil...pujes peu dreta en la baixadeta sobada que hi ha a la dreta...i fas un MINILANCE molt ménys aleatori que el obligat si ho fas d l'altra manera...

Un cop fet el pas pots anar direce amunt ( lance i roms) o fer-ho per la ESQUeRRA, per roca menys sobada on una bona col.locació i regletes molt bones et permeten no fer passos llargs...això sí, tres o quatre més.

I pots sortir amb la 2a xapada o bé un scalèxtric bow...

Hi ha moltes vies, molts dies i molt estats...no e stracta de fer només un grau, é sun camí en que no cal cremar etapes, quan de sobte en caigui una veuràs que hi ha un efecte dominó a resultes de la sobrecompensació.

Saluuuut!!

Pau ha dit...

Tranki ! Tranqui amb la via :?, hi ha mes dies que llangonises i com dius tot es questió de paciència i no focalitzar els objectius si no ampliar-los a l'escalada en general ..... pero costa tant.

Aquest diumenge estava xopa tota la part de dalt, pero ja anava cansat psicologicament per provar la del Mambo, el que comentes sembla força lògic pero no facil :),

Com que tinc els collegues bous que estan amb la cupula 2 crec que hi tornarem aviat :P

Jortx ha dit...

Una via que també recordo molt bona és la Jornada de Lluita, tot i que no tant com La bèstia parda.

La veritat és que et puc recomanar poca cosa del desplom de Calders..... Hi he escalat relativament poc per tenir-ho tan a prop de casa...

A mi em mola més el Cargolaire i el sectoret de la Cara Sud, però sense un guia ni t'ho plantegis! A veure si s'afanyen amb les ressenyes!

Pau ha dit...

Jortx tu que ets un local :P i tenin en compte que aquesta primavera estarem molt per Calders podries fer-nos un dia de guia :P

Ara tinc els nens ocupats amb la Gravetat i la Uru-kai pero podriem intentar fer un canvi de sector !!!

Per cert pot ser que estiguis estudiant a la FIB ?

PGB ha dit...

ànims pau! Que ja ho tens al dente!

I més encara amb els tips&tricks del Jortx i del TRanki.. quin parell!

I si, hi ha més dies que llangonisses, tot arribarà! :D

Anònim ha dit...

Sento dir-te que a les Paparres, oli en un llum. No va caure un 7c (Marroquí) pel canto d'un duro però...

Au, salut

Sergi

Pau ha dit...

Sergi, a veure si t'apuntes a les sortides caldarenques

Jortx ha dit...

Algun dia o altre podria fer-vos de guia, no problemo!

I sí, encara vaig voltant per la FIB.... fent ASAI i pencant a la meva estimada sala de becaris del c6.

Pau ha dit...

Jortx ara vinc del C6 :) un dia d'aquests et buscaré !!

Doncs ja saps, quan tinguis una tarda lliure fes-m'ho saber i anem a Calders, i nus fas de guia. Jo també surto d'aqui de la FIB via cotxe

Anònim ha dit...

De segur que algun dia vindré. Ara que m'he de posar més en forma, entrenar i perdre algun quilet. Es noten massa