diumenge, 9 de maig del 2010

Viots, aigua i psicologia

Divendres a última hora amb la Julia varem fer una afternoon session al més estil Pere, sortir a les 6 de la tarda tocades de Barcelona per arribar a peu de via a les 7 de la tarda. Només era qüestió de provar la desconeguda/famosa Policieros Secretivo, l'epicentre del petit sector Secretivo.

Per deu, quina via més brutal. De lo milloret que he provat últimament. Un 7b tens de baix fins dalt, on vas sempre pillant cantu més o menys bo sobre una placa semi-desplomada amb un final sorprenent, tres passos de bloc que van de menys a mes que et tomben. Llàstima que el degotall de dalt estigues moll, tot i aixi li varem poder fer tres tocs per carni en menys de dues hores. Esperarem a que s'assequi i després baixarem cap a la Calavera.



El dissabte la Vianant encara era molla, els monodits de la placa un pel humitosos, els dos primers passos del desplom xops i la travessa amb tots els bidits traient aigua a dojo. Al final tot i passar-hi el raspall va quedar una pasta de magnesi força fastigós - faré neteja no patiu. Tot i això li acabo fent 4 tops per acabar literalment destrossat, en els dos primers encadeno la cota de 7b i caic fent la travessia de bidits on el mullader m'escup en les dues ocasions, també m'impedeix fer el dinàmic amb garanties. Aprofito per polir alguns moviments a dalt. En surto una mica decepcionat i molt cansat.

El diumenge fem una altre visita a cala Montse, ens trobem els de sempre. Ens pregunten per la Busca Brega - ja som locals ? - i la titan s'emporta al primer pegue del dia la via. Jo per la meva part m'arrossego a dos 7a+ del costat, Anastasia i Por las Hierbas. Estic en declivi total.

Aquesta setmana descans i a agafar piles pel divendres vinent.

13 comentaris:

PGB ha dit...

El que no va a la llibreta va a l'avantbraç! Acabaran caient, don't worry ;)

I wow, quina afalagamenta sortir en el teu blog! ;D

Pau ha dit...

Uo @Pere merci per recordar-me la dita més estesa pels escaladors :),

I res d'afalagamenta !!!

uasunflower ha dit...

y si que saldran los proectos, fe i valor!!!!

Sergi ha dit...

La Secretivos no diuen que té variant de 7b o de 7b+? El Lluís Rius ho tenia apuntat així

Pau ha dit...

@Sergi la Secretivos a molts altres llocs estaria de 7b+ en totes les seves variants :) Jo vaig fer la de la variant esquerra, però les dues ultimes xapes son força de relleno - exepte el pas de talo - degut a que lo dur ja ho has passat.

Saluten

Sergi ha dit...

Ok, de totes formes si hi vaig em miraré això de dreta o esquerra

TR ha dit...

Hey bow

Et passo un "flaix" general del sector

http://celiavern.blogspot.com/search/label/Montserrat%20Nord%3A%20Secretivo%20Marcelino

LA POLICIEROS estava a la primera guia de 7a+...des del repòs de la llastra es sortia cap a la dreta, a una antiga reunió il.lògica.

Ara es pot seguir amunt, a la r de la MARRANA ( amunt esquerra) o a la de la VIUDA NEGRA ( amunt dreta)...en qualsevol dels dos casos et menges un moviment curiós ( potser dels més durs de la via), amb un xapatge estrany...entres a un repòs i vas a esquerra o a dreta uns metres més...per la dreta si vas inflat és més explossiu...per al esquerra més tècnic però més fàcil.

Sobre el grau...fffff....grau "huber"o grau " modern"? heheheh!

POSATS A RECOMANAR...una via IMPRESCINDIBLE de esportiva a la NORD, i en el grau que busqueu...7b inapel.lable: A LA CALAVERA, a la DRETA DE LA TACTICA ( 7a), hi ha un VION amb totes les de la llei, que inclou gairebé tots els estils ( pila, resis, tècnica, i una mica de coco), un trèkking de 40-45 mts. entra a la dreta de TACTICA, hi a un reòs i fas un tram semblant a CANELA( inici)...repòs i zona tècnica semblant al crux de TACTICA...repòs i zona de 15 metres de CANTARRAL semblant a la part de dalt de TACTICA...repisa i part final ( hi ha dues variants...feu la de la dreta, la sortida de un 7b+)que li dona el PLUS...un mur de bona presa que es va empetitint fins al R...res a bloc, simplement veure-ho i tenir la pila.

Esta la part de baix de 7a+ i les quatre o cinc xapes de dalt li afegeixen el plus fins a unb 7b MARAVELLÓS.

NO dubteu en anar-hi!!!

Des de TACTICA es munta en A0 ( bolts per anar a la ESQUERRA i arribar a diverses R's) un 7c un 7c+, un 8a inhumà i un 7c...el primer 7c GENIAL, el seon bonic. BONES VIES per entendre què és aquesta dificultat a Montserrat!

Salute bows!

A GUILLEUMES, sens earribar a la qualitat de SERETIVO o el que us deia a la CALAVERA, hi teniu la CATXIMBA ( 6c+) des d'on es munta una altra via insòlita a kalamontse...un diedre hipertècnic de espatarrar-se i una sortida de xorrera i bidits...7a+.

Sergi ha dit...

Collons, gràcies per les recomamacions.
Salut

Pau ha dit...

TR: Totalment d'acord que el movimetn mes dur es el de sortida, cal fer una mini.tracció sobre regleta un cop HAS ACONSGUIT la regleta.

Pel tema Calavera m'havien parlat d'un 7c boníssim ... quan ens hi fas de guia ?

Pau ha dit...

@TR amb l'allargament d l'antiga R de la Policieros evidentment va guanyar en grau i sobre tot en qualitat. Molt interessant el pas de regleta, sobretot de com fer el xape :)

A veure si ens fas una introducció rapida a la Calavera !!! On puc trobar ressenyes ?

TR ha dit...

iep bow.

Ressenyes compleesal llibr ESCALADAS EN LA CARA NORTE del LUICHY ( cal comprar guiesssss!)

el p`rquing i l'accés és el mateix per GUILLEWMES que per CALVERA...la esplanadeta amb arbres i una taula que ha posat passada la colònia PUIG, a m`dreta. Aparques allí i pujes 100 mts per la carretera en dir. al Monestir, jus a la primera corva a la dreta hi ha uns PINS a la esquerra, darrere el quitamiedos de la carretera...entres i hi ha el sende que baixa al sector, primert paral.lel a cim i després d bardisses baixa directe...hi ha un parell d'esglaons un passamà fins el cim de la ferrata...OJO...aqui t'encoprdes pe rapel.lar o baixes esgrimpnt ( III+ de ferrata que s converteix en IVº amb motxilla i corda, especialment petat...impressioa al pricipi, si hi va sovint la acabes baixant flútan-....però ojo....

Des de baix la primera vie és 7c+ a bloc, la secona 7c, la terrcera 7b+ MOLT dur i extensible fins ana 2a R sense variar massa ( potser 7c)...la quarta 7a+, amb extensió a 7b ( la que et superrecoanava)...hi a un graonet de ferro i puges un parell de metre...la primera é 7aGUAPISSIM ( tàctica). La següent és un 7c...pas a bloc , conti i final hipertècnic i resisent..cinc estrelles tècnic...si vas a la esquerra-recte puja un 7c+...igua, mb algun pas més de regleta a baix i final dinàmic dur...la següent un 8a HPEMEGADUR de boulde tècnic...i la ultima abans del diedre un 7c mot maco amb un final de calcri tou. Del 7a al 7c esmunte totes, hi a un flanqueig de A0 equipat.
El diedre té un L1 de 6c i fins r2 7b hperaventurer i rotllo tapia ( equipat)..hi ha una variant a la r1, cp l esquerra, de 8a.
Entrant per le cordes a l repisa, a mà esquerra puja una fissua ( 7b+ ojo a distàncies...tecnic de fissura), que a la esuerra se'n va cp a 8b/a+....si fs fins a r1 i tires amunt hi h 8ens galctics ( 8b+ i tl....)
Si de lescordes vas a la esquerra surten dos 8ens, un amb un l1 de 8a+....no ´se...roca blanca i sika...l prt de dalt arriba a 8b+/c...

Si gires la pareta la cantonada hi surt una entrada COMU molt a bloc per: 8b o m´s rescte esquerra, rcte per un diedre 7c GUPISSIM ( el bloc de bax no tel treu ni déu), i 7c+ interssant a la esquerra.
H ha un fissura eqipada i alpina de 6c+ ( r1) o 7a+ ( r2)...vidilla i diedrosa...molt guapa. Et servirà er muntar els 7c's de la dret i l vis e la esquerra.
A la esquerra hi ha un 7c una micatrencat i més a la esquerra un 7b+ que OJUPALIGRU amb el pas i amb els alejes després.

El bloc curt ni te'l miris, no é el que busqueu.

I això és TOTA la calavera!

Apa , salut que hi teniu feina! pensa que són vies MLT bones erò més de dits i peus...no del rotllo SENGLAR ( forats) siné mé montserratines encara que són forats i bidits a arquejar, no bolos ni boletsagòniques.

El millopr el 7a+ que et deia, el rimer a l'esquerra de tot 30 o 45 metres ( 7b), elsmillors e la CARA NORD junt a el 7a de diedre i fissura de les guilleumes, la det d ALIEN ( 7b vidlla)...ah...i LA CATXIMBA...via que NO POT FALTAR en tota llibreta de el montserratins esportius...

apa a taxtar-les!!!!

TR ha dit...

PER CERT ( joder avui estic esribint la BIBLIA eh?).

Tot iq ue les SORTIDES DE TARDA es vénen fent des de temps inmemorials, l'experssó AFTERNOON SESSIONS es va popularitzar fa uns quatre anys.

Provinent del surf i l'skate, la vam adoptar pr les sortides fanàtiques en horaris de estiu, cap a Stllors, Montserrat, algun MOntgrony fanàtic i fins i tot Berga o TRESPONS!!!!

Ara fa uns tres anys ( o quatre) en PGB va ser convidat a una de elles ( amb reportatge fotogràfic inclòs, a la CALAVERA) i vam acuñar l'exprssió, de la qual en va derivar un vídeo anomenat de la mateioxa mnera, fet una d'aquelles tardes fanàtiques a GILLEWMES: http://video.google.es/videoplay?docid=5177316941892285720#

Es podria dir que les "aftenoon sessions" són més aviat "al més pur estil MANRESÂ" ( ara plenament vigents al seu rocòdrom natural de CALDERS (aka "the vérteder" segons els Stllorentins), més aviat...dels qui vam apendre que en pegue girebé nocturns s'encadenaven 8ens al senglar..!

Salute!

Pau ha dit...

TRanki merci per la info, dificil de digerir pero realment merci !!! Pero tiu un dia daquests ens hi has de portar en persona bou !!!!

Vinga una abracada molt gran !!!